عصر جدید عصر جدید .

عصر جدید

آیا چاقی ارثی است؟ تاثیر ژنتیک بر چاقی چقدر است؟

آیا ژنتیک می تواند باعث چاقی شود؟

پاسخ کوتاه “بله” است. چاقی ارثی یا چاقی ژنتیکی واقعیت دارد. در واقع تحقیقات انجام شده در این خصوص نشان می دهد که تفاوت در ژن های شما می تواند منجر به مشکلات وزن (شامل اضافه وزن و چاقی) شود.

بنابراین اگر یکی از والدین شما چاق هستند (شاخص توده بدنی یا BMI برابر با ۳۰ و بالای ۳۰ دارند)، به احتمال زیاد شما نیز چاق خواهید شد. زیر استعداد چاقی در ژن های شما تعریف شده است. اما این بدان معنا نیست که تا آخر عمر چاق می مانید و ژنتیک اجازه لاغر شدن به شما نمی دهد.

(جهت محاسبه شاخص توده بدنی خود اینجا کلیک کنید. )

شما می توانید با روش های مختلفی از ورزش و دریافت رژیم لاغری گرفته تا در آخرین مرحله با کمک عمل جراحی لاغری ( عمل اسلیو معده ، بای پس معده ، عمل ساسی معده و... بلاخره وزن کم کنید و از شر چاقی خلاص شوید.

آیا چیزی به نام ژن چاقی وجود دارد که باعث چاقی ارثی می شود؟

اینکه برخی از افراد استعداد چاقی دارند مربوط به ژن ها می شود. یعنی  ژن ها می توانند باعث تغییراتی در بدن شوند که در نهایت موجبات اضافه وزن و چاقی را فراهم می کنند.

ژن ها چطور باعث چاقی ارثی می شوند؟

همچنین ده ها ژن مانند FTO وجود دارند که به نوعی با تغییرات وزنی و مشخصا چاقی مرتبط هستند. بعنوان مثال، بعضی از آنها باعث می شود که افراد به طور طبیعی بیشتر چربی ذخیره کنند. بنابراین چاقی ارثی را می توان تا حدی ببا وجود تغییرات در این ژن ها توجیه کرد.

وجود این ژن و سایر ژن های مرتبط با چاقی می تواند باعث بروز موارد زیر شود:

·         افزایش سطح گرسنگی

·         افزایش مصرف کالری

·         کاهش میزان سری

·         کاهش کنترل غذا خوردن

·         افزایش تمایل به کم تحرکی

·         افزایش تمایل به ذخیره چربی بدن

آیا ژن چاقی به تنهایی می تواند باعث چاق شدن افراد شود؟

چاقی یک بیماری بسیار پیچیده است و عوامل زیادی می توانند در ایجاد آن نقش داشته باشند. این یعنی ژنتیک تنها عامل چاقی نیست و به تنها نمی تواند باعث افزایش وزن زیاد شود. در عوض ژنتیک همراه با عواملی مانند سبک زندگی و رفتار و محیط دست در دست هم باعث چاقی می شوند.

رابطه بین چاقی مفرط (شدید) و ژنتیک چست؟

نقص های نادر تک ژنی باعث چاقی شدید از اوایل کودکی می شود و با گرسنگی بسیار بالا همراه است. افرادی که قبل از ۲ سالگی به چاقی شدید مبتلا شده اند باید در مورد غربالگری با یک متخصص لاغری در خصوص موارد زیر صحبت کنند:

·         کمبود لپتین

·         کمبود POMC

·         کمبود MC4R

 

بیشتر بخوانید : متخصص جراحی لاغری کیست؟ 


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۸ دی ۱۳۹۹ساعت: ۰۳:۳۲:۰۰ توسط:netware موضوع: نظرات (0)